Nogomet
0

Elvir Baljić za Klix.ba: Nemamo izbora, moramo pobijediti

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Proslavljeni bosanskohercegovački internacionalac Elvir Baljić koji je do novembra prošle godio bio član stručnog štaba A reprezentacije Bosne i Hercegovine vjeruje u trijumf Zmajeva nad neugodnim Izraelom.

Baljić je naš tim okarakterisao favoritom na večerašnjoj utakmice, ponajviše zbog prednosti domaćeg terena, odnosno podrške navijača koja na zeničkom stadionu nikad nije izostala.

“Zabrinjavajući podatak je taj što većina naših igrača u posljednje vrijeme nije igrala u svojim klubovima, pa je pitanje hoće li uspjeti svi dati maksimum s obzirom da na neki način nisu u takmičarskoj formi. Pred nama je teška utakmica s obzirom da je Izrael fizički odlično pripremljena ekipa i uz to jako nezgodna. Bez obzira na to smatram da je naš tim favorit na ovoj utakmici, posebno znajući kako dobru atmosferu prave naši navijači u Zenici. Nemamo izbora, pobijediti moramo”, izjavio je Baljić za Klix.ba.

Turski mediji nedavno su objavili informaciju da je Baljić pred preuzimanjem Adanaspora, dok se prethodno spominjao i interes Bursaspora.

“Zasad od Burse nema ništa s obzirom da oni imaju novog trenera. Adanaspor je i dalje otvorena opcija”, rekao je Baljić.