Der Spiegel
0

"Elf" vodi par homoseksualaca

Totalsport
Senzacionalistička je tema osvanula u novom broju njemačkoga news-magazina Spiegela, čiji novinar tvrdi da glavnu riječ u njemačkoj nogometnoj reprezentaciji vode "pederi".

Priču o "homoseksualnoj uroti" u timu Joachima Löwa plasirao je reporter Alexander Osang koristivši izraz "pederska kombinacija (Schwulen-Combo)", a kao baza za tekst poslužio mu je Dr. Michael Becker, luksemburški advokat i menadžer donedavnoga - a moguće i budućeg - kapitena njemačke nacionalne vrste Michaela Ballacka.

"Dva mjeseca prije Svjetskog prvenstva Michael Becker mi je otkrio koji su igrači u reprezentaciji homoseksualne orijentacije", napisao je Osang.

Nadalje, piše autor, nakon oproštajne utakmice istaknutog bivšeg reprezentativca Bernda Schneidera, koju je Löwova ekipa odigrala prošlog septembra protiv Južnoafričke Republike u Leverkusenu, isti je taj Becker pred novinarima i kolegama menadžerima u Bayerovoj press-sobi javno rekao da mu je jedan bivši reprezentativac najavio da će uskoro u timu Joachima Löwa eksplodirati homoseksualni skandal.

"Svi sportski novinari već dugo znaju sve o homoseksualnoj uroti u reprezentaciji. S tim nikad istraženim glasinama ekipa je otputovala i na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku", navodi Osang, koji je također otkrio da je u više navrata pred njim Becker jednoga aktuelnog njemačkog reprezentativca iz Južne Aprike nazvao "polupederom".

Za Bild je, međutim, Ballackov advokat demantirao navode Der Spiegela.

"Vaš je kolega iz Spiegela očito nešto krivo razumio", rekao je samo kratko advokat.

Upitan što ima za kazati o navodu uglednoga njemačkog sedmičnika, sportski direktor reprezentacije Oliver Bierhoff za Bild je izjavio:

"O tome se nema što za reći jer to ne zaslužuje komentar. Nije to naš nivo."

Glasine o homoseksualnim sklonostima u njemačkoj reprezentaciji nisu nove. Spominjale su se još prije četiri godine tokom SP-a u Njemačkoj, a u taj su kontekst tada stavljani izbornik Jürgen Klinsmann i ondašnji njegov pomoćnik, danas selektor Joachim Löw.