Nogomet
0

Eldin Jakupović, golman Hull Cityja: Bila bi mi izuzetna čast da zaigram za BiH

Klix.ba
Eldin Jakupović
Eldin Jakupović
Eldin Jakupović, 29-godišnji drugi golman engleskog premijerligaša Hulla, izrazio je želju da nastupi za nogometnu reprezentaciju BiH.

Jakupović je ubilježio nekoliko nastupa za mladu reprezentaciju BiH prije nego je odabrao Švicarsku, međutim, nekoliko godina kasnije, ovaj Kozarčanin ponovo je izrazio želju da nastupi u državnom dresu zemlje u kojoj je rođen.

U razgovoru za BH Info Desk iz Birminghama nije krio svoju želju da pojača konkurenciju na golmanskoj poziciji.

"Da, naravno, imam želju da zaigram za Bosnu i Hercegovinu. Bila bi mi to izuzetna čast. Znam da je tu neprikosnoveni Begović, ali smatram da je zdrava konkurencija uvijek dobrodošla", kaže Jakupović.

Demantirao je da je 2006. godine odbio igrati za Bosnu i Hercegovinu.

"Kao prvo, nikad nisam dobio zvanični poziv. Kao drugo, tadašnji selektor Blaž Slišković izjavio je da on mene ne treba pošto ima svoje golmane. Ovdje želim naglasiti da sam branio za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine i da je logično bilo da nastavim svoj sportski put u istom dresu. Nažalost, zbog takve situacije prihvatio sam ponudu Švicarske i za nju nastupio u prijateljskom meču protiv Kipra. Nisam igrao na zvaničnim utakmicama i slično kao Izet Hajrović vrlo jednostavno mogu promijeniti sportsko državljanstvo. Rukovodstvo Švicarskog saveza 2009. godine sam obavijestio da ne želim više igrati za reprezentaciju te zemlje", dodaje 29-godišnji golman Hulla.

Kako kaže, stavlja se na raspolaganje Safetu Sušiću, bio među putnicima za Brazil ili ne.

"O tome će posljednju riječ dati selektor Sušić, koji je rekao da će u Brazil ići samo najbolji", kazao je Eldin Jakupović na kraju.