Nogomet
35

Eldin Hadžić za Klix.ba: Bilo bi lijepo obući dres reprezentacije svoje zemlje

Klix.ba
Eldin Hadžić
Real Zaragoza se nalazi pred senzacionalnim plasmanom u Primeru. Klub koji je jedva uhvatio nastup u doigravanju, u polufinalu playoffa za plasman u Primeru iznenađujuće je eliminisao Gironu, da bi u prvom finalnom susretu na domaćem terenu trijumfovao protiv Las Palmasa rezultatom 3:1 odškrinuvši tako vrata najbolje lige Španije.

Najbolji igrač ovog kluba Eldin Hadžić igrao je u prvom finalnom susretu do 75. minute, a prilikom izlaska iz igre pozdravljen je aplauzom, ovacijama i skandiranjem njegovog imena.

“Pobijedili smo kvalitetnog protivnika i znatno povećali svoje šanse da u narednoj sezoni zaigramo u Primeri. Siguran sam da se možemo plasirati u najbolji španski rang, a za to moramo biti na pravom nivou na gostovanju koje je pred nama“, rekao je Hadžić za Klix.ba, osvrnuvši se na iznenađujući trijumf rezultatom 4:1 na gostovanju kod Girone u drugom susretu polufinala playoffa.

"Trener Ranko Popović nam je rekao da igramo opušteno i da ne razmišljamo o konačnom rezultatu. To nas je rasteretio i doprinijelo da priredimo senzaciju nakon 0:3 na našem stadionu. Moram reći da je rezultat prve utakmice bio previsok s obzirom na dešavanja na terenu. Propustili smo veliki broj prilika, pogodak nas tog dana nije htio, ali smo kasnije sve nadoknadili“, dodao je Hadžić.

Dobra forma, golovi i asistencije koje je upisao tokom sezone, pa u konačnici i dobar plasman Real Zaragoze probudile su u Hadžiću želju da obuče reprezentativni dres.

“Bilo bi lijepo obući dres zemlje u kojoj sam se rodio. Ukoliko bi me selektor pozvao u reprezentaciju, odazvao bih se sa zadovoljstvom", kazao je Hadžić koji je putem interneta gledao meč između Bosne i Hercegovine i Izraela.

"Svidjelo mi se kako igra reprezentacija. Imamo mnogo odličnih igrača i selektora koji super radi svoj posao", smatra Eldin.

U posljednje vrijeme u španskim medijima pojavila se informacija da je za Hadžićeve usluge zainteresovan Rayo Vallecano, dok se špekuliše i o navodnom interesovanju Getafea i Levantea.

"Trenutno o tom ne razmišljam jer sam fokusiran na revanš susret baraža protiv Las Palmasa. Ukoliko se plasiramo u Primeru sigurno je da neću napustiti Zaragozu jer me ljudi ovdje vole i poštuju. Ukoliko ne daj Bože ne uspijemo, u tom bih slučaju razmišljao o promjene sredine, a prioritet bi mi bili klubovi iz Primere", rekao je na kraju Hadžić za Klix.ba.

Porodica Hadžić je iz sela Prhovo kod Ključa 1992. izbjegla u Španiju nakon što je Eldinov otac proveo nekoliko mjeseci u logoru Manjača.