Nogomet
54

Eldin Adilović: Zbog povrede nisam spreman za 90 minuta, ali je nekad dovoljno i deset

Piše: D. B.
Bh. nogometaš Eldin Adilović je nakon odlaska u Tursku pružao odlične partije. Poslije godinu i po dana provedenih u Samsunsporu, bivši napadač Željezničara je potpisao za Sanliurfaspor za koji također igra sjajno, a sinoć je postigao dva gola protiv Orduspora.
Eldin Adilović
Eldin Adilović

Nakon napuštanja Samsunspora Adilović se brzo navikao na novi i napredniji klub.

"Nije mi bilo teško naviknuti se na novu sredinu. Trebalo mi je malo vremena da se uklopim, što sam uspio veoma brzo", izjavio je Adilović za portal Klix.ba.

Razlika između Samsunspora i Sanliurfaspora nije prevelika, ali je ima.

"Samsunspor je nakon promjene uprave dobro započeo drugi dio sezone, u igri su za ulazak u Superligu, ali ima još utakmica. Međutim, sada sam u još boljem, organizovanijem i finansijski jačem klubu. Prezadovoljan sam, primljen sam odlično", istakao je dvadesetdevetogodišnji napadač.

Nakon ne tako dobrog nastavka sezone, Sanliurfaspor ulazi u formu. Adilović je bio povrijeđen zbog čega je manje igrao, ali se vraća na svoj nivo.

"Odigrali smo četiri ili pet utakmica i napravili rezultate koji nisu bili onakvi kakve smo očekivali. U klub je stiglo nekoliko novih igrača i trebalo je vremena da se ugiramo. Sada smo u pozitivnoj seriji i na dobrom sam putu. Ja sam imao problema s povredom pa nisam bio spreman za 90 minuta. Srećom, nekad mi je dovoljno i 10 minuta", rekao je Adilović.

Svojim nastupima u novom klubu je zadovoljan.

"Dobro igram, dolaze i golovi. Napredujem, radim po posebnom programu. Imamo dobar stručni tim, tako da sam zadovoljan", kazao je bh. nogometaš.

Cilj Sanliurfaspora je plasman u tursku Superligu.

"Cilj je jasna, to je Superliga. Bit će teško direktno izboriti promociju zbog nekoliko kikseva, ali vjerujem da možemo uspjeti kroz playoff. Imamo veoma jak tim", smatra Adilović.

On ima želju da nastupi za reprezentaciju BiH, ali se time ne opterećuje.

"Moje ime se spominjalo dosta prošle sezone, ali se ne zamaram time. Igram najbolje što mogu sa željom da postignem što više golova. Idem mi, to me ćini sretnim, a nagrada će doći", završio je Adilović.