Nogomet
0

Eldin Adilović: Zbog derbija vrijedi igrati Premijer ligu

Piše: D. B.
Eldin Adilović
Eldin Adilović
Bivši nogometaš Željezničara, Eldin Adilović, koji uspješno nastupa za turskog drugoligaša Samsunspor, uoči velikog večerašnjeg derbija između Željezničara i Sarajeva smatra da neće biti iznenađenje ako Plavi pobijede.

Adilović je izuzetno zadovoljan onim što je Željezničar pokazao u ovoj sezoni.

"Redovno pratim igre Željezničara i tako će i ostati. Prezadovoljan sam rezultatima s obzirom na probleme u klubu. Momci su i dalje prvi i sve pohvale idu njima", izjavio je Adilović za portal Klix.ba.

On je bio učesnik vječitog derbija, a u jednom od njih je na suprotnoj strani, odnosno na golu Sarajeva, stajao i njegov brat Adi.

"Derbi je san svakog igrača koji igra u Premijer ligi. Neki svoje snove ostvare, što je srećom meni uspjelo. Prvi derbi mi je bio najdraži iz dva razloga, prvi je pobjeda, a drugi je to što je moj brat branio za Sarajevo. To se ne može kupiti novcem, zbog derbija vrijedi igrati Premijer ligu", kazao je bivši napadač Željezničara.

On vjeruje u pobjedu Plavih i osvajanje Kupa i Premijer lige.

"Željezničar može pobijediti večeras i to ne bi bilo nikakvo iznenađenje. Realno je i da osvoji trofej. Što se tiče Premijer lige, Željezničar će ostati prvi, tu neće biti promijena. Sarajevo cijelo je plavo-bijelo", završio je Adilović.

Utakmica se igra od 18 sati.