Golgeter za Sarajevo-x.com
0

Eldin Adilović: Sa Željom želim osvojiti sve što se može

Piše: Nedžad Jamaković
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Najbolji strijelac jesenjeg dijela nogometne Premijer lige BiH, napadač Željezničara Eldin Adilović, prezadovoljan je i svojim i rezultatom svog kluba koji je osvojio titulu jesenjeg prvaka BiH.

"Veoma sam zadovoljan, posebno jer smo imali loš start sezone, a onda napravili sjajan niz od devet pobjeda i 17 utakmica bez poraza, što je impozantan rezultat. Iako možda zvuči pomalo neskromno, mogu reći da sam očekivao ovakav rasplet događaja, a iznenađenje mi je predstavljalo to što smo loše počeli sezonu", kaže Adilović za Sarajevo-x.com.

Adilović je u polusezoni postigao 10 golova (11. koji je postigao Borcu u Banjoj Luci mu je poništen jer je utakmica registrovana službenim rezultatom 3:0 za Željezničar) i svjestan je da je takav bilans dobra podloga za transfer u inozemstvo. No, zasad ne razmišlja o tome.

"Fokusiran sam na svoje igre u Željezničaru i uopšte zasad ne razmišljam o transferu, iako ima nekih ponuda. Međutim, one će se realizovati samo ukoliko i klub i ja budemo zadovoljni, a odluka je na šefu Amaru Osimu. Osim toga, kad sam na početku sezone došao iz Čelika rekao sam da ne bih želio proći kroz Željezničar tek tako, već da želim ostaviti traga u ovom klubu pa i eventualno ostati upisan u njegovoj historiji. A, svakako sa Željom želim osvojiti sve što se može, a prvi cilj je dvostruka kruna na proljeće", kaže naš sagovornik.

Iako je Adilović postigao deset golova u polusezoni, ipak mu nije pošlo za rukom da zatrese mrežu svog brata Adija, u vječitom derbiju protiv Sarajeva.

"To mi je ostala neostvarena želja, a nadam se da će se i to jednom desiti. Što se tiče nas dvojice između nas ne postoji nikakvo ozbiljno rivalstvo, sve je to u bratskim okvirima i završava sitnim provokacijama u vezi s nekim rezultatima", naveo je najbolji strijelac Premijer lige u tek završenoj polusezoni.