Uoči nastavka BHT Premijer lige
0

Eldin Adilović: Pobjedom protiv Travnika želimo krenuti ka tituli

Piše: D. B.
Eldin Adilović
Eldin Adilović
Ovog vikenda se nastavlja takmičenje u BHT Premijer ligi, a jesenji prvak Željezničar će na svojoj Grbavici ugostiti ekipu Travnika. Napadač Plavih Eldin Adilović u tom susretu vidi priliku za dobar start Željezničara na putu ka novoj tituli prvaka BiH.

Adilović vjeruje u pobjedu svoje ekipe nad Travnikom, ali je svoje saigrače pozvao i na oprez.

"Travnik nije atraktivna i posebno dobra ekipa, ali je tradicionalno opasan protivnik za Željezničar. Međutim, utakmica se igra na našem terenu, a mi smo se uželjeli nogometa. Moramo biti oprezni, ali smatram da, ukoliko budemo odigrali na našem nivou, problema neće biti. Pobjedom bismo na pravi način krenuli na put do titule, a vjerujem da ćemo do tog cilja na kraju i stići", rekao je Adilović.

Najbliži konkurent Željezničara je gradski rival Sarajevo. Bordo tim će igrati u Zenici protiv Čelika, ekipe za koju je Eldin ranije nastupao, a za koju brani njegov brat Adi, bivši igrač Željezničara i Sarajeva. Eldin ga smatra najvećim pojačanjem za Zeničane.

"Adi je svakako najveće pojačanje Čelika ove zime. Svojim odbranama može nama pomoći da odmaknemo Sarajevu ukoliko mi osvojimo sva tri boda protiv Travnika. Ipak, o komšijama ne trebamo razmišljati nego se trebamo koncentrisati na naše igre", smatra napadač Željezničara.

Veliki hendikep za Želju u ovoj polusezoni će biti i to što ne igra Josip Kvesić, koji se na pripremama teško povrijedio te ga očekuje dug oporavak.

"Čujemo se telefonom često, Josip odmara kako su mu ljekari i preporučili. Nadam se da će se poput Smajića uspjeti brzo vratiti na teren. Mnogo će nam faliti. Dokaz tome su njegove igre koje je zapazio i selektor reprezentacije BiH Safet Sušić. Nadam se najboljem za njega", kazao je Adilović.