Nogomet
1

Eldar Hasanović: Pobjeda protiv Mladosti je imperativ

Piše: D. B.
Ovog je vikenda na rasporedu 12. kolo BHT Premijer lige, a Željezničar će biti gost ekipi Mladosti iz Velike Obarske. Plavi moraju tražiti pobjedu.
Eldar Hasanović (Foto: Klix.ba)
Eldar Hasanović (Foto: Klix.ba)

Svjestan nezavidne situacije u kojoj se Željezničar nalazi, nogometaš ekipe iz Doline ćupova, Eldar Hasanović, rekao je da je pobjeda imperativ.

"Očekuje nas teška utakmica, pod imperativom smo pobjede i sve ćemo uraditi da taj cilj ostvarimo. Laganih utakmica i laganih bodova nema, zato moramo dati sve od sebe. Lično bih bio zadovoljan i minimalnom pobjedom", izjavio je Hasanović za portal Klix.ba.

On smatra da je pauza itekako dobro došla njegovom timu da se bolje pripremi i podigne moral.

"Pauzu smo proveli zaista radno. Radilo se najviše na fizičkoj spremi, a također smo dosta analizirali prethodne utakmice s ciljem da otklonimo greške koje smo pravili u ranijim utakmicama. Trudimo se da podignemo atmosferu i moral jer je to bitan faktor ako želimo da se vratimo na pobjednički kolosijek", kazao je Hasanović.

Smatra da će se Željezničar uz malo sreće vratiti u vrh tabele.

"Uz bolje igre će vjerovatno doći i bolji rezultati, a samim tim i plasman na tabeli. Potrebna nam je i doza sreće koju nismo imali u dosadašnjem dijelu prvenstva. Ako se poklope faktor sreće i naše htijenje, mislim da će se ostvariti naša želja i da ćemo napredovati", završio je Hasanović.

U ekipi Željezničara neće biti povrijeđenog Danijala Brkovića, kao ni od ranije povrijeđenih Elvira Čolića i Benjamina Čolića, a van konkurencije je još uvijek i Josip Kvesić.

Utakmica između Mladosti i Željezničara se igra u subotu od 15 sati.