Nogomet
10

Eldar Hasanović: Imam nekoliko ponuda, ali se još nisam odlučio za novi klub

Piše: D. B.
Eldar Hasanović
Eldar Hasanović
Bh. nogometaš Eldar Hasanović ovog ljeta se vratio iz Izraela gdje je nastupao za Bnei Sakhnin. Nakon godinu dana provedenih u izraelskom klubu odlučio je pronaći novu sredinu. Trenutno ima nekoliko ponuda, ali konačnu odluku još uvijek nije donio.

Iako je u Izraelu proveo relativno kratak period, Eldar ima lijepe uspomene. Imao je mjesto u ekipi sve do dolaska novog trenera koji je napravio velike promjene.

"U Izraelu mi je bilo prelijepo, život je bio dobar, a i liga kvalitetna. To pokazuju i rezultati izraelskih klubova ove godine u Evropi. Međutim, nogomet je posao u kojem ne možete ništa predvidjeti, sve se može promijeniti preko noći. Otišao je trener koji me je doveo u klub, a njegov zamjenik je odlučio da mu je potrebno 10 novih igrača. Ugovor nisam produžio i napustio sam klub", izjavio je Hasanović.

Nakon povratka u BiH je dobio nekoliko ponuda, ali još uvijek nije odabrao novu sredinu.

"Imam nekoliko ponuda, neke od njih nisu primamljive, dok o drugim razmišljam. Istina je da se još uvijek nisam odlučio za novi klub, možda dođe neka ponuda bolja od svih ostalih. Prioritet je inozemstvo, ali ako ne bude nešto zaista dobro, moguće je da ove sezone zaigram u Premijer ligi BiH", izjavio je Hasanović za portal Klix.ba.

Komentarisao je i novu sezonu Premijer lige BiH, kao i igre njegovog bivšeg kluba Željezničara.

"Još uvijek je rano za ozbiljnije zaključke o novom formatu Premijer lige, odnosno, da li je kvalitetnija nego ranije. Ipak, već je jasno da svako svakom može pomrsiti račune. Željo je napravio dobar posao u prva četiri kola s obzirom na protivnike koje je imao. Plavi su doveli dosta novih igrača, treba to sve posložiti. Igra nije na nekom visokom nivou, ali u ekipi ima nekoliko strašnih pojedinaca koji mogu riješiti utakmicu. Na kraju, najvažniji su bodovi", završio je Hasanović.