Nogomet
21

El Mundo Deportivo: Halilovićev transfer u Barcelonu zamrznut

Totalsport
Alen Halilović (Foto: AFP)
Alen Halilović (Foto: AFP)
Španski dnevni list i portal El Mundo Deportivo tvrdi da su nakon FIFA-ine odluke da Barceloni stavi suspenziju na dovođenje igrača u naredna dva prijelazna roka, zamrznuti transferi Marc-Andrea ter Stegena i Alena Halilovića.

Obojica su, prenosi spomenuti izvor, potpisali ugovore i prije otvaranja prijelaznog roka s katalonskim klubom, no kako je FIFA ovog utorka donijela odluku da se Barcelonu, zbog kršenja pravila u vezi dovođenja igrača mlađih od 18 godina, suspendira u naredna dva prijelazna roka, oba su ta transfera pod velikim znakom pitanja.

Tačnije, El Mundo Deportivo tvrdi da će odluku donijeti ponovno krovna nogometna organizacija, ali tek nakon što Barcelona uloži žalbu i tek nakon saslušanja njene strane priče. Rok za žalbu traje 90 dana.

Podsjetimo, FIFA je Barcelonu kaznila zbog nepravilnosti transfera u periodu između 2009. i 2013. godine, a navodno je riječ o desetorici mladih nogometaša. Španski mediji tvrde da je tu prije svega riječ o transferu dvojice Korejaca i nekoliko afričkih nogometaša, mlađih od 18 godina.