Euro donosi slavu
21

El Mundo Deportivo: Barcelona zapravo prati Ćorluku

Totalsport
Vedran Ćorluka (Foto: AFP)
Vedran Ćorluka (Foto: AFP)
Niti Modrića niti Mandžukića, već Vedrana Ćorluku pratio je skaut FC Barcelone na utakmici hrvatske nogometne reprezentacije protiv Italije u četvrtak u Poznanju...

Vijest je objavio El Mundo Deportivo, eminentni barcelonski dnevni list vrlo informiran kad je katalonski klub u pitanju.

Val glasina o zanimanju najboljega svjetskog kluba za hrvatske nogometaše pokrenuo je Paco Jimenez, pomoćnik španskog selektora Vicentea del Bosquea, rekavši da je na tribinama poznanjskog stadiona Miejski kraj njega sjedio Barcelonin skaut. Odbio je pritom Jimenez otkriti o kome je bila riječ, kao i metu njegovog, odnosno Barceloninog interesa.

Španski su novinari najprije logično pomislili na Luku Modrića, a nakon toga i na Marija Mandžukića, dosad najboljega hrvatskog nogometaša na Euru. No, Tito Vilanova je u subotu novinarima izjavio da klub ne traži niti napadače niti veznjake, već da se želi pojačati jednim bočnim i jednim stoperom. Zaključak je potom pao na 26-godišnjeg Tottenhamovog stopera koji se, logički gledano, uklapa u Barçinu filozofiju igre zbog iznadprosječnog baratanja loptom za stopera.

U nastavku teksta novinari El Mundo Deportiva predstavili su detaljnije Vedrana Ćorluku, te njegov dosadašnji nogometni put. Nameće se na kraju ipak pitanje koliko je interes Barcelone za bilo koga iz hrvatske nacionalne ekipe vjerodostojan. Prije početka turnira u Poljskoj i Ukrajini isti je dnevnik objavio informaciju da je jedan od stopera zanimljivih Barceloni i Dejan Lovren. Među šest-sedam imena Ćorluka tada nije bio spomenut.