Nogomet
0

El Clasico u Madridu: Real želi nastaviti pobjedničku seriju i protiv Barcelone

Piše: Edin Isanović
U Madridu se danas igra El Clasico. Real je trenutno lider i ima četiri boda više od najvećeg rivala Barcelone, a tri više od gradskog rivala Atletica. Kraljevski klub je domaćin, igra u sjajnoj formi i blagi je favorit protiv Katalonaca.
Sergio Ramos i Dani Alves (Foto: AFP)
Sergio Ramos i Dani Alves (Foto: AFP)
Dodatni optimizam domaćima jeste i odlična forma"ekspresa iz Cardiffa", kako popularno zovu Garetha Balea koji iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. U posljednjih šest utakmica postigao je dva pogotka, a upisao je i četiri asistencije.

S druge strane, Neymara (koji je stigao kao veliko pojačanje) strateg Barcelone Gerardo Martino sve češće ostavlja na klupi za rezervne igrače. Brazilac ne skriva da osjeća veliki pritisak i da nije sretan. U 32 službena nastupa postigao je 12 golova. Ipak, mogao bi zaigrati u El Clasicu.

Osim poređenja dva najskuplja pojačanja u ljetnom prelaznom roku, najviše će pažnje privući duel dva najbolja igrača današnjice Ronalda i Messija.

Portugalac je prvi strijelac lige sa 25 postignutih golova, dok je Messi treći na listi. Poentirao je 18 puta, ali je propustio nekoliko utakmica zbog povrede.

Carlo Ancelotti vjeruje da će njegovi izabranici nastaviti pobjedničku seriju i u okršaju sa najljućim rivalom. Trijumf na Bernabeu donio bi dodatn poticaj i samopouzdanje pred nastavak sezone i utakmice Lige prvaka. U svlačionici Barcelone vjeruju kako mogu doći do pozitivnog ishoda na gostovanju u glavnom španskom gradu i na taj način završnicu prvenstva učiniti još zanimljivijom. Barcelonin zdravstveni bilten govori kako Martino neće moći računati na usluge Puyola koji se još uvijek nije oporavio. Također, veznjak Jonathan Dos Santos vjerovatno neća nastupati.

Ancelotti će zbog povreda biti lišen usluga Jesea, Arbeloe, Khedire, dok je Benzema potpuno spreman. Utakmica počinje u 21:00 sat.

Mogući sastavi:

Real Madrid ( 4-3-3): Diego Lopez, Marcelo, Sergio Ramos, Pepe, Dani Carvajal, Angel Di Maria, Xabi Alonso, Luka Modrić, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale.

Barcelona ( 4-3-3):Victor Valdes, Jordi Alba, Javier Mascherano, Gerard Pique, Dani Alves, Sergio Busquets, Xavi, Cesc Fabregas, Andres Iniesta, Lionel Messi, Neymar.