Nogomet
0

Ekipa Budućnosti pobjednik desetog Football Friendsa

Klix.ba
Sinoć je na Gradskom stadionu u Foči završen jubilarni, deseti Međunarodni omladinski turnir “Football Friends”. Pehar je otišao u Podgoricu.
Foto: SRNA
Foto: SRNA

U veoma kvalitetnoj finalnoj utakmici Budućnost je savladala Rijeku, rezultatom 1:0. Trener pobjedničke ekipe Slavko Vlahović rekao je da je ovaj turnir još jednom pokazao, prije svega, prijateljstvo i druženje.

"Sve ekipe su pokazale odličan kvalitet. Pobjeda se mogla desiti i nekoj drugoj ekipi", ističe Vlahović.

Trener Riječana i nekadašnji reprezentativac Hrvatske Danijel Šarić, pohvalio je organizaciju i domaćine.

"Zbilja idemo dosta na turnire i po Italiji, ali mogu reći da odavno nismo bili na turniru koji je ovako dobro organizovan", kazao je Šarić.

Najbolji strijelac turnira je igrač Olimpije Niko Adamić sa četiri gola.Najbolji igrač je kapiten Riječana Matko Budan.

"Dao bih sve da mogu to mijenjati za prvo mjesto, ali zadovoljan sam i tako. Nadigrali su nas, falilo nam je malo i sreće”, rekao je Budan. Titulu najboljeg golmana ponio je Milisav Vuksanović iz ekipe Budućnosti.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Treće mjesto zauzela je ekipa Rabotničkog, dok je četvrto mjesto osvojio sarajevski “Željezničar”. Peto mjesto pripalo je Olimpiji, šesto Crvenoj zvezdi, sedmo Vojvodini, a osmo domaćoj Sutjesci.

Na ovogodišnjem turniru igralo se više taktički, dok je proteklih godina bilo više brzine i agresivnosti, ocijenio je trener kadeta Sutjeske Filip Ikonić. Posljednje mjesto objašnjava time da se domaći tim puno potrošio u prvoj utakmici sa ekipom Željezničara.

I ovogodišnji “Football Friends” je pokazao svu ljepotu fudbalske igre, rekao je načelnik opštine Foča Radisav Mašić.

“Turnir je protekao u najboljem redu, nije bilo nijednog incidenta, svi su otišli zadovoljni sa željom da se ponovo vrate. Naredni turnir, želja nam je da organizujemo na istom ili boljem nivou” kaže Mašić.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Finalna utakmica je bila teška za obje ekipe, ali zaista kvalitetna. Po završetku susreta iz Foče je otišla predivna slika, radovanja fudbalera iz Podgorice.

“Pobjeda Budućnosti je samo jedan lijep šlagvort da je ovo pobjeda fudbala, jer budućnost pripada onima koji vjeruju da negdje na zelenom terenu se krije poruka da možemo zajedno”, istakao je predsjednik Fondacije “Football Friends” Zoran Avramović.

Učesnici turnira danas su iz Foče otišli prepuni lijepih utisaka o kvalitetu turnira, gradu i organizaciji.