Nogomet
0

Eintrachtov igrač oborio rekord Bundeslige po brzini isključenja

Totalsport
Marcel Titsch-Rivero
Marcel Titsch-Rivero
Marcel Titsch-Rivero, 21-godišnji vezni igrač budućeg njemačkog nogometnog drugoligaša Eintrachta, upisao je prvi nastup u Bundesligi ove sezone tek u posljednjem kolu. No, na igralištu je proveo samo 43 sekunde.

Dobro će zapamtiti Titsch-Rivero svoj debi ove sezone u Bundesligi za Eintrach. Njegova ekipa je bodove spasa za ostanak u prvoj ligi tražila na najtežem mogućem gostovanju, kod novog prvaka Borussije iz Dortmunda. Eintracht je čak i poveo početkom nastavka, ali je na kraju Borussia pobijedila s 3-1 i lansirala ekipu iz Frankfurta u drugu ligu.

Titsch-Rivero je u igru ušao u 79. minuti. No, nakon samo 43 sekunde je dobio crveni karton! Skrivio je penal kojeg, doduše, Dede nije realizirao.

Time je Titsch-Rivero postao novi rekorder po brzini isključenja u historiji Bunderlige. Zanimljivo da je prethodni rekord također ''ostvaren'' ove sezone, ali na samom početku, tačnije, u 1. kolu. Tada je Kölnov igrač Youssef Mohamad, u domaćem porazu svoje ekipe od Kaiserslauterna 3-1, dobio crveni karton nakon 93 sekunde igre.