Nogomet
0

Edurado operiran, u Arsenalu optimistični

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Napadač hrvatske nogometne reprezentacije i londonskog Arsenala, Eduardo da Silva uspješno je operirao lijevi gležanj u glasovitoj Univerzitetskoj klinici u Amsterdamu i za četiri sedmice bi mogao započeti s lakšim treninzima.

Eduardo je podvrgnut artroskopskom zahvatu kojeg je obavio doktor Niek van Dijk, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka na tom području. VanDijk je prije nekoliko godina operirao i Igora Tudora, a prošle godine i Cristiana Ronalda.

Operacija je prošla bez problema i brazilski napadač s hrvatskom putovnicom odlično se osjeća. Tokom operacije Eduardu su izvađeni metalni vijci iz gležnja, a obavljeno je i čišćenje unutar gležnja kojeg je slomio u februaru prošle godine nakon oštrog prekršaja braniča Birminghama Martina Taylora.

Eduardo bi bolnicu trebao napustiti u četvrtak, nakon čega se vraća u London gdje će nastaviti s terapijom. Prema prvim procjenama oporavak će potrajati između četiri i šest sedmica i očekuje se kako bi se Eduardo mogao posve oporaviti do početka Arsenalovih priprema za iduću sezonu.

"Operacija je prošla u najboljem redu i Eduardo bi se trebao oporaviti do početka jula kada kreću naše pripreme," potvrdili su na internetskoj stranici londonskog sastava.