Nogomet
0

Eduardo da Silva: Vjerujem da Šahtar može iznenaditi Juventus

Totalsport
Eduardo da Silva (Foto: AFP)
Eduardo da Silva (Foto: AFP)
Ukrajinski nogometni prvak Šahtar iz Donjecka u utorak gostuje kod talijanskog velikana Juventusa u sklopu Lige prvaka, a utakmicu je s nekoliko odgovora na novinarska pitanja najavio hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva.

Eduardo uopće ne sumnja da će se njegov tim uspjeti oporaviti nakon teške utakmice i još teže izborene pobjede nad Dnjiprom u prvenstvu (2-1).

"Ako želite igrati na najvišem nivou morate biti spremni igrati dvije-tri utakmice sedmično. Sada smo u potpunosti usredotočeni na susret u Torinu za koji vjerujemo da će biti iznimno težak", kazao je.

Pozitivan rezultat protiv Dnjipra trebao bi im pomoći u ostvarenju željenog rezultata protiv Juventusa.

"Najvažnije je da smo u konačnici pobijedili. To bi nam trebalo pomoći da odigramo dobro protiv Juventusa, ali bit će to veoma teška utakmica", izjavio je Da Silva.

Na pitanje slaže li se da su dobili najjačeg protivnika iz treće jakosne grupe timova uoči žrijeba Lige prvaka, odgovorio je: "Apsolutno. Gledali smo nekoliko utakmica Juventusa u Seriji A i svjesni smo da je to najjača ekipa u Italiji. Organizovana je i fizički veoma moćna. No, vjerujem da možemo iznenaditi".

Utakmica 2. kola grupe E na rasporedu je u utorak od 20.45 sati.