Medijske špekulacije
0

Eduardo da Silva na meti Lyona

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Engleski tabloid News of the World piše u nedjelju o već ranije spominjanim špekulacijama oko zanimanja francuskog Lyona za hrvatskog nogometnog reprezentativca Eduarda.

Lyon, polufinalist Lige prvaka, planira odaslati abmicioznu ponudu za Eduarda, piše NOTW. Taj tabloid konstatira da Eduardo nije pokazao svoju najbolju formu otkad je prešao iz Dinama u Arsenal za 7.5 miliona funti u ljeto 2007. godine.

U novembru prošle godine je potpisao novi ugovor koji ga s ''topnicima'' veže do 2014. godine, ali Arsenal bi ga mogao prodati za ponudu od oko 8 miliona funti, sugerira tabloid. Inače, nogometni portal Transfermarkt procjenjuje njegovu vrijednost na 10 i pol miliona eura.

''Arsene Wenger vjerojatno bi mogao saslušati i odvagati ponude za Eduarda, budući da u Meksikancu Carlosu Veli vidi idealnu zamjenu za Eduarda, koji je u 40 utakmica u kojima je startao u Premierligi postigao samo 7 pogodaka. Wenger je, isto tako, priznao da će ovoga ljeta na Emirates dovesti marokanskog napadača Marouanea Chamakha iz Bordeauxa.''

''Eduardo se nije uspio nametnuti nakon što se prije 12 mjeseci vratio nogometu nakon duge pauze uzrokovane stravičnim lomom noge u febriaru 2008. godine. Dobio je priliku u sastavu tokom petomjesečnog odsustva Robina van Persieja zbog teže povrede , ali nije uspio ostaviti značajniji doprinos na terenu jer su i njega ometale sitnije povrede '', piše News of the World.