Nogomet
225

Edis Mulalić za Klix.ba: Bit će veliki izazov raditi u crnogorskoj ligi

Piše: Edin Isanović
Edis Mulalić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Edis Mulalić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Edis Mulalić će svoju trenersku karijeru nastaviti u Crnoj Gori. Vodit će ekipu Dečića. Mulalić je poznat po svom burnom karakteru koji usađuje u igrače, a oni mu uzvraćaju velikom agresivnošću i borbenošću na terenu.

Sada se sprema za novi izazov. Crnogorska ekipa je u posljednjim utakmicama doživjela pad, a cilj bh. trenera bit će jasan- pokušat će iz ekipe izvući najbolje.

Nekadašnji strateg Željezničara veliki je motivator. Kako nam je naglasio u petak odlazi u Crnu Goru gdje će potpisati ugovor sa novim klubom.

"Posmatrat ću za vikend meč Zeta – Dečić sa tribina. Vidjet ću uživo o kakvoj se ekipi radi. Ono što sam mogao primijetiti analizirajući Dečić jeste da imaju puno mladih i starijih igrača. Nedostaju nogometaši srednjih godina. Ekipa se nalazi na osmom mjestu od dvanaest klubova", kazao je Mulalić za Klix.ba.

Na pitanje koliko ekipa može poletjeti prema vrhu tabele ove jeseni, odgovara.

"Primarni cilj jeste da se ekipa stabilizuje i da napreduje korak po korak. To će biti moj zadatak. Ne želim ići daleko sa prognozama. Pratio sam crnogorsku ligu i mogu reći da je u rangu sa našim nacionalnim prvenstvom. Osim toga, kada je Kokot potpisao za Mladost iz Podgorice pratili smo neke partije, a pomenuta ekipa bila je u istom hotelu u Antaliji kada je Željezničar bio na zimskim pripremama. Dakako, posljednjih dana sam detaljno analizirao ligu i jasno je da se nekoliko klubova izdvaja od ostalih. Svi se sjećamo Budućnosti iz Podgorice i Sutjeske iz Nikšića još iz jugoslovenske lige. Moj debi na klupi trebao bi biti u dvoboju sa Sutjeskom", podvlači naš sagovornik.

Strateg koji je karijeru proveo na Grbavici spreman je za novi "fight". Mulalić se u utakmicu unosi do krajnjih granica svojih mogućnosti. To su prepoznali čelnici Dečića te su u izboru pet trenera zaokružili njegovo ime. Edis je spreman da ekipi nađe odrednice na koji se način može suprotstaviti konkretnom protivniku.

"Ovo je za mene veliki izazov. Druga liga i druga država. Bit će interesantno. Uostalom bh. treneri gotovo nikako ne rade u regionu. Svi znaju da dajem 100 posto svojih mogućnosti u svakoj utakmici. Tako će biti i u Crnoj Gori. Ekipa će biti spremna na borbu. Težit ćemo da kroz kvalitetan posjed lopte kontrolišemo događaje na terenu. Pokušat ću do zime podići nivo igre, a potom na pauzi pojačati igrački kadar", zaključio je Mulalić.