Nogomet
61

Edin Višća: Pred nama je historijska prilika, ne smijemo je propustiti

Piše: Edin Isanović
Bh. nogometni reprezentativac Edin Višća postigao je u subotu pogodak za svoj tim u okviru 8. kola Druge turske lige. Istanbul BB savladao je na svom terenu Karsiyaku rezultatom 4:2, a nekadašnji nogometaš Budućnosti iz Banovića i Željezničara postigao je četvrti gol za domaće.

Višći je ovo bio drugi pogodak sezone. Istanbul BB trenutno se nalazi na četvrtom mjestu sa dva boda zaostatka za vodećim Balikesiksporom koji je skupio 18 bodova.

Inače, Edin je pred početak aktuelne sezone imao nekoliko ponuda da promijeni sredinu, ali su čelnici ovog kluba označili Višću kao ključnog igrača u borbi za povratak u elitni rang, što naš reprezentativac i potvrđuje.

Višća sa dosta optimizma očekuje dva naredna okršaja Zmajeva koji će bitnije odrediti raspoloženje i odnose u grupi G. Suparnici su Lihtenštajn i Litvanija.

"Radujem se ovom okupljanju državnog tima pred presudne dvoboje. Pred nama je historijska prilika i ne smijemo je propustiti. Vjerujem da ćemo se plasirati na Mundijal. Ja se osjaćem odlično i jedva čekam da naredne mečeve odradimo kako treba. Sve u svemu, optimista sam“, rekao je za Klix.ba Edin Višća.