Nogomet
110

Edin Višća igra u sjajnoj formi i ističe: BiH ima šanse za odlazak na EP

Piše: Edin Isanović
(Foto: Arhiv/Klix.ba)
Edin Višća pruža izuzetno dobre partije u dresu Istanbul Basaksehira. Postiže pogotke i asistira. Njegov tim trenutno se nalazi na petom mjestu turskog prvenstva. U petak je bh. reprezentativac bio strijelac prvog gola u okršaju protiv Karabukspora. Utakmica je na kraju završena rezultatom 2:2.

U razgovoru za Klix.ba Višća naglašava kako je trenutno u sjajnoj formi.

“Kako kažu ljudi, dobro je ali može i bolje. Ove sezone zaista ide dobro, kako meni tako i ekipi. Uz malo sreće mogli smo imati koji bod više. Isto tako i poneki gol smo mogli imati više na kontu. U dosadašnjih 19 kola odigrao sam sve utakmice. To je ono što me raduje”, potcrtava član Zmajeva.

Na pitanje da li Istanbul Basaksehir može izboriti evropsku scenu, odgovara.

“Pred početak sezone ambicije kluba nisu bile previsoke. Ipak, kako vrijeme odmiče mislim da imamo realne šanse za izlazak na međunarodnu scenu. S druge strane, za naslov će se boriti Fenerbahce i Besiktas. Mislim da će do kraja biti neizvjesno”, ističe naš sagovornik koji je do sada u tri navrata pogodio suparničke mreže tokom sezone.

Nedavno je za selektora bh. nogometnog tima imenovan Mehmed Baždarević. Višća se nada da će svi zajedno sa Mešom na čelu uspjeti izboriti odlazak na kontinentalnu smotru.

“Što se tiče novog selektora, svi znamo da je bio veliki igrač. Isto tako pravio je dobre rezultate u francuskoj ligi sa uvjetno rečeno ‘malim ekipama’. To potvrđuje njegovo trenersko umijeće. Nadam se da ćemo svi zajedno, s njim na čelu, doprinijeti da naša reprezentacija bude učesnik Evropskog prvenstva. Uprkos trenutno nezavidnoj poziciji na tabeli. Inače, selektor je najavio dolazak u Tursku. Trudit ću se, kao i do sada, da svoj poziv zaslužim i opravdam na terenu”, zaključio je Višća.