Nogomet
33

Edin Jakupović iz Bihaća sudi 107. sarajevski derbi

Anadolija
Edin Jakupović (Foto: Damir Hajdarbašić)
Edin Jakupović (Foto: Damir Hajdarbašić)
Edin Jakupović iz Bihaća sudit će nedjeljni 107. prvenstveni vječiti bh. derbi između fudbalera Sarajeva i Željezničara na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo, odlučeno je danas u Nogometnom savezu BiH (NS BiH).

Na out linijama asistirat će mu Sreten Udovičić iz Prijedora i Haris Baković iz Sarajeva. Četvrti i peti sudija bit će Enes Đozić, odnosno Admir Šehović, obojica iz bh. prijestolnice, dok će ulogu šestog arbitra obnašati Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.

Za delegata "utakmice svih utakmica" u bh. šampionatu, koja će početi u 17 sati posljednjeg dana vikenda, određen je Izet Banda iz Brčkog, posmatrača suđenja Mustafa Škoro (Mostar), te oficira za sigurnost Žarko Laketa (Nevesinje).

Osim susreta Sarajevo - Željezničar u nedjelju će igrati i Široki Brijeg - Slavija. Preostalih šest utakmica 26. kola Premijer lige BiH odigrat će se u subotu, 23. aprila.

Parovi, satnice i sudije

Subota

Olimpic - Sloboda (16) (Dragan Skakić - Bosanska Gradiška) Drina - Mladost DK (17) (Husein Terzić - Travnik)

Travnik - Velež (17) (Miloš Gigović - Bosanska Gradiška) Zrinjski - Vitez (17) (Goran Paradžik - Ljubuški) Čelik - Radnik (17) (Irfan Peljto - Sarajevo) Rudar Prijedor - Borac (17) (Tomislav Čuić - Tomislavgrad)

Nedjelja

Sarajevo - Željezničar (17 sati) (Edin Jakupović - Bihać) Široki Brijeg - Slavija (20) (Haris Kaljanac - Sarajevo)