Nogomet
74

Edin Džeko: Želimo iznenaditi Barcelonu, bit će neizvjesno do kraja

Klix.ba
Edin Džeko
Edin Džeko
Kapiten reprezentacije BiH i napadač Manchester Cityja Edin Džeko je u izjavi za britanske medije rekao kako se nada da će Građani uspjeti iznenaditi Barcelonu i plasirati se u četvrtfinale Lige prvaka.

Baacelona revanš protiv Cityja na svom terenu dočekuje s prednošću od 2:1, ali Džeko smatra da njegov tim još uvijek nije rekao posljednju riječ. Priznao je da će biti veoma teško nadjačati Katalonce, ali vjeruje da Građani još uvijek imaju šanse za plasman u četvrtfinale.

"Prva utakmica protiv Barcelone je bila veoma teška. Pokušali smo da ne izgubimo kod kuće, ali nismo bili dobri, posebno u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu smo igrali bolje, postigli smo pogodak i imali nekoliko šansi da postignemo još koji. Sada želimo iznenaditi Barcelonu, bit će neizvjesno do kraja. Želimo igrati bolje nego u prvoj utakmici, vidjet ćemo da li će to biti dovoljno da prođemo dalje", izjavio je Džeko.

Manchester City je znato umanjio svoje šanse da odbrani titulu prvaka Engleske nakon što je izgubio od Burnleya u subotu rezultatom 0:1.