Nogomet
42

Edin Džeko zbog Brazila nesiguran u svoju budućnost u Cityju

Klix.ba
Manuel Pellegrini i Edin Džeko (Foto: AFP)
Manuel Pellegrini i Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko nesiguran je u svoju budućnost u Manchester Cityju nakon što je i u ovoj sezoni izgubio mjesto u prvoj postavi ekipe Manuela Pellegrinija, pišu engleski mediji.

Bosanskohercegovački reprezentativac je sezonu počeo kao prvi izbor Čileanca, no, nakon dolaska Alvara Negreda, Džeko je izgubio to mjesto.

Prema izvorima Sports Direct News, nakon plasmana nogometne reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo, Džeko želi što više igrati u svom klubu, a strahuje da za to u Cityju neće imati priliku.

U prošloj utakmici Građana protiv West Hama Džeko nije ni ulazio u igru. Izvor blizak nogometašu kaže da je Džeko veoma popularan u klubu, ali da ga sve vrijeme muči neizvjesnost.

"Dok je Roberto Mancini vodio klub, Edin je proživljavao teške trenutke, no stvari su se počele popravljati dolaskom Pellegrinija. No, sada je Negredo u sjajnoj formi, kao i Jovetić", tvrdi izvor i dodaje da Džeko ne bi volio otići iz Cityja u sljedećem prijelaznom roku, jer tu je Svjetsko prvenstvo na koje se BiH plasirala.

"To je za Edina velika stvar i on nosi nadu sunarodnjaka na svojim ramenima, tako da je razumljivo da nije siguran u svoj sljedeći potez".

Sve će zavisiti od narednog perioda i od toga koliku minutažu će Edin dobiti u Cityju, zaključuje Sports Direct News.