Odgovorio na pitanja fanova
0

Edin Džeko: Volim kad navijači pjevaju pjesmu posvećenu meni

Klix.ba
Aleksandar Kolarov i Edin Džeko
Aleksandar Kolarov i Edin Džeko
Bh. reprezentativac i igrač engleskog prvaka Manchester Cityja, Edin Džeko, odgovorio je na pitanja koja su mu fanovi postavili putem Twittera. Bilo je tu zanimljivih i simpatičnih odgovora, a video je objavljen na oficijelnoj stranici Građana.

Pitanja koja su fanovi postavili Džeki putem Twittera je čitao njegov timski kolega, srbijanski reprezentativac Aleksandar Kolarov, s kojim je naš dijamant očigledno u odličnim odnosima.

Na pitanje fanova o najboljem danu u životu, Edin je odgovorio da je jadan od tih dana posljednji dan protekle sezone, kada je u utakmici protiv QPR-a postigao pogodak, a Manchester City postao prvak Engleske. Sličan odgovor je dao i na pitanje o najdražem golu. Edin je rekao da je pogodak protiv QPR-a definitivno jedan od najvažnijih u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Džeko je demantovao priče da je nakon potpisivanja prvog profesionalnog ugovora kupio novi automobil taksisti koji ga je vozio na trening. Dodao je da tada nije imao novca ni za taksi te da ga je vozio njegov otac.

Fanove je zanimalo i kako se Edin osjeća kada čuje pjesmu navijača Manchester Cityja, koja je namijenjena upravo njemu. Bh. dijamant je istakao kako mu je drago kada čuje tu pjesmu, da mu se sviđa i da smatra kako je navijači vole pjevati.

Džeko je odgovorio i na pitanje o tome kako je biti dobitnik tri nagrade u nizu za najboljeg bh. nogometaša i rekao da je veoma ponosan te da se nada četvrtom priznanju.

Napadač Cityja je ponovio i da je njegov uzor oduvijek bio Ukrajinac Andriy Shevchenko.

Fanovima je poznato i da je Džeko nedavno upoznao slavnu holivudsku glumicu Angelinu Jolie, pa su željeli znati da li bi se on snašao u svijetu filma. Edin je odgovorio da bi mogao biti glumac.

Bh. reprezentativac je na pitanje fanova o terenu na kojem najviše voli igrati rekao da je to stadion Manchester Cityja i da će tako ostati.

Poznato je da je Džeko nakon osvajanja titule prvaka Engleske posuo trenera Roberta Mancinija šampanjcem, pa su fanovi upitali da li se Talijan na neki način osvetio za to. Edin je rekao da nije bilo razloga, da je Mancini osvojio titulu i da je želio proslaviti s njim na drugačiji način. Dodao je da to nije bilo ništa ozbiljno, nego samo šala.