Nogomet
457

Edin Džeko: Vjerujte u nas, vaša podrška nam je potrebnija nego ikad

Piše: D. B.
Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon što su se strasti smirile poslije sinoćnjeg debija nogometne reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i poraza od Argentine rezultatom 1:2, bh. reprezentativac Edin Džeko je putem oficijelne stranice na Facebooku podijelio svoje utiske i osjećanja te se obratio bh. navijačima.

Džeko je u uvodu napisao da su naši Zmajevi dali sve od sebe i da žale zbog poraza.

"Znam da će biti i onih koji su nezadovoljni, znam da će biti i onih koji će reći da smo mogli više i bolje, a znam i to da je na hiljade i hiljade ljudi ponosno na nas, ali nažalost, nismo uspjeli slaviti, iako smo dali sve od sebe. Nakon (ne)prospavane noći, kod mene i mojih suigrača ostaje žal, jer smo dokazali da možemo, a na kraju smo nesretno poraženi sa 1:2. Ipak, nekada te i sreća mora pomaziti, a mi je protiv Argentine jednostavno nismo imali - autogol, pa odbrana Romera, kod pokušaja Lulića, pa gol Messija...", napisao je Džeko ujutro nakon utakmice.

Bh. Dijamant je istakao veliku važnost utakmica protiv Nigerije i Argentine te izrazio vjeru u plasman u drugi krug.

"I prije ovog meča smo znali da će nam Nigerija i Iran biti najbitnije utakmice u pokušaju da prođemo dalje, a to se sada i potvrdilo. Vjerovao sam da možemo dohvatiti drugi krug, a nakon Maracane, u to sam 100 posto siguran. Možemo i hoćemo, jer ćemo dati sve od sebe da pokažemo kako nismo slučajno namučili jednog od najvećih favorita za osvajanje SP-a", riječi su napadača naše reprezentacije.

Uprkos porazu, Edin je veoma ponosan na nastup Zmajeva, a iskoristio je priliku i da čestita rukometašima na plasmanu na SP u Kataru.

"Bio sam neopsivo ponosan i sretan što se naša himna prvi put začula na SP-u, baš kao i vi, a radost su nam donijeli i naši rukometni Zmajevi, kojima ovim putem čestitam plasman na SP u Kataru. Bravo majstori, znamo da ste i vi uz nas!", naveo je Džeko.

Za kraj, Dijamant se obratio bh. navijačima.

"Vjerujte u nas, jer vaša podrška nam je potrebnija nego ikada...", završio je Džeko.