Nogomet
85

Edin Džeko strijelac za Manchester City u porazu od Liverpoola

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U 27. kolu engleske Premierlige snage su na Anfieldu odmjerili Liverpool i Manchester City. Redsi su pobijedili rezultatom 2:1, a jedini gol za Građane postigao je bh. reprezentativac Edin Džeko.

Prvu priliku na utakmici imali su domaći u 8. minuti preko Lallane, čiji je šut s ruba šesnaesterca odbranio gostujući golman Hart. Minut kasnije je isti igrač postigao pogodak, koji je poništen zbog ofsajda.

Igrala se 11. minuta kada je Liverpool poveo golom Hendersona. Nogometaš Redsa je sjajno pogodio mrežu Građana sa dvadeset metara.

Ekipa Manchester Cityja je do izjednačenja stigla u 25. minuti kada je asistenciju Sergija Aguera u gol pretvorio bh. reprezentativac i kapiten Edin Džeko.

Novo vodstvo Liverpoolu mogao je donijeti Lallana u 35. minuti utakmica, ali nije precizan.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena je blizu pogotka za Liverpool bio i Sterling, no, ponovo je uspješniji bio golman Cityja Hart.

Rezultatom 1:1 završeno je prvo poluvrijeme.

Na otvaranju drugog poluvremena prvi su zaprijetili gosti preko Aguera, čiji je udarac završio samo nekoliko centimetara iznad gola Liverpoola.

Džeko je igru napustio u 58. minuti, a umjesto njega je ušao Milner.

Liverpool je u novo vodstvo stigao golom Coutinha iz 76. minute utakmice.

Do kraja utakmice je Liverpool imao još jednu priliku preko Sturridgea u finišu utakmice, kao i Silva na drugoj strani, no, promjene rezultata nije bilo. Redsi su pobijedili Građane rezultatom 2:1.