Pogodio protiv Wigana
0

Edin Džeko: Sretan sam zbog pobjedničkog gola

Sarajevo-x.com
Edin Džeko
Edin Džeko
Bh. reprezentativac i napadač Manchester Cityja, Edin Džeko je u ponedjeljak navečer svojim golom donio tri boda Građanima na gostovanju kod Wigana. Ovim pogotkom je prekinuo 45-dnevni period u kojem nije zatresao protivničku mrežu.

Nakon teške utakmice protiv Wigana, Džeko nije krio zadovoljstvo što su Građani pobijedili zahvaljujući njegovom golu. Osim toga što je bio strijelac, Edin je ponovo pokazao svoju brzinu, okretnost i snagu u duelima, što su istakli i komentatori koji su pratili ovaj susret.

"Osjećam se veoma dobro, jer do ove utakmice nisam pogodio 45 dana. Ovo je bila veoma teška utakmica za nas. Postigao sam pobjednički gol i sretan sam zbog toga", izjavio je Džeko.

Iako u posljednjih nekoliko utakmica nije dobijao mnogo prilika za igru, Džeko je sinoćnju ipak uspio iskoristiti. Sjajnim udarcem glavom je savladao golmana Wigana.

"Uvijek je tako. Nekada postignete mnogo golova, a nekada ne pogodite iz stopostotnih prilika, to je fudbal. Sretan sam zbog sebe i cijele ekipe. Danas sam pogodio i pobijedili smo", dodao je Džeko.