Propušta li Fulham?
0

Edin Džeko povrijedio lijevo koljeno na treningu

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AP)
Edin Džeko (Foto: AP)
U četvrtak će nogometaši Wolfsburga, još uvijek aktuelnog prvaka Bundeslige, odigrati prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige. Gostuju u Londonu kod Fulhama.

No, za taj ogled je pod upitnikom nastup 24-godišnjeg bh. napadača Edina Džeke. Razlog je ozljeda lijevog koljena koju je zadobio tokom treninga u ponedjeljak poslijepodne.

Određene liječničke pretrage su napravljene, koje nisu pokazale bilo šta ozbiljnije, no Džeko ni dan kasnije nije bio spreman za obavljanje normalnog treninga.

Glasno se upitao "da vidim koliko mogu" i ubrzo nakon toga prestao s treningom. U klubu su se pojavile sumnje da je možda riječ o oštećenju ligamenata lijevog koljena, no očigledno su potrebne detaljnije pretrage za pravo saznanje o čemu se radi.

Džeko je ove sezone postigao 16 pogodaka u Bundesligi za svoju ekipu, te je na drugom mjestu liste strijelaca, jedan pogodak iza vodećeg Kevina Kuranyija iz Schalkea. Neposredno pred početka ogleda u četvrtak u Londonu će klub vjerovatno donijeti odluku o nastupu svog najjačeg aduta.