Nogomet
72

Edin Džeko potpuno oporavljen, otputovao s Romom u Leverkusen

Piše: D. B.
Kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko potpuno se oporavio od povrede te je danas otputovao s ekipom Vučice u Leverkusen, gdje Roma sutra navečer igra utakmicu 3. kola Lige prvaka protiv Bayera.

Džeko se uspio u potpunosti oporaviti od povrede koljena koju je zadobio na utakmici protiv Carpija u 6. kolu talijanske Serije A, zbog čega je morao pauzirati. U tom periodu je propustio kvalifikacijske utakmice reprezentacije BiH protiv Velsa i Kipra za koje je bio djelomično spreman, ali potrebe za njegovim ulaskom u igru srećom nije bilo, tako da se Dijamant neometano oporavljao i sada je potpuno spreman za igru.

Njegov povratak definitivno mnogo znači treneru Rome Rudiju Garciji, jer Roma nakon dva kola u grupi E ima samo jedan osvojeni bod, pa je dobar rezultat u Leverkusenu imperativ.

Također, oporavak našeg kapitena je sjajna vijest za selektora Zmajeva Mehmeda Baždarevića, koji će moći računati na najboljeg igrača za utakmice baraža za Evropsko prvenstvo protiv Irske 13. i 16. novembra.

Tabela u grupi E Lige prvaka izgleda ovako:

  1. Barcelona 4
  2. Bayer Leverkusen 3
  3. BATE Borisov 3
  4. Roma 1