Nogomet
133

Edin Džeko posjetio Općinu Novi Grad

Klix.ba
Bosanskohercegovački reprezentativac i svjetski nogometni as, Edin Džeko, posjetio je Općinu Novi Grad Sarajevo.

U razgovoru sa načelnikom Općine, Semirom Efendićem i Sabahudinom Delalićem kapitenom reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci i općinskim vijećnikom u Novom Gradu, Džeko je izrazio spremnost da pomogne i da svoj doprinos u razvoju sporta na područuju Općine.

Igrač Manchester Citya poklonio je načelniku svoj dres, dok je Efendić uzvratio dresom olimpijskog prvaka Delalića, dresom u kojem je Delalić prošle godine osvojio zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu. Budući da su obojica iz Briješća, prisjetili su se nogometnih igara iz djetinjstva.

"Očigledno da je Novi Grad rasadnik i sportskih talenata, igrača svjetske klase i olimpijskih prvaka. U tom smislu kao načelnik, ponosan sam što imamo takve sportiste. To nas istovremeno motivira da istrajemo u naporima da od Novog Grada načinimo mjesto ugodonog življenja i Općinu razvoja u sportskom i svakom drugom pogledu“, riječi su Efendića.

On je kazao da će Općina Novi Grad podržati inicijativu da se Edinu Džeki dodijeli Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva, istakavši da je to najmanje što Novi Grad može učiniti za svog sugrađanina nakon što je naš reprezentativac svojim nogometnim umijećem i sportskim držanjem proslavio Bosnu i Hercegovinu i svoj grad.