Službena stranica kluba
0

Edin Džeko ostaje u Wolfsburgu

Totalsport
"Nogometni klub Wolfsburg i dalje može računati na kralja pogodaka Edina Džeku", piše na službenim stranicama njemačkog bundesligaša u tekstu naslova "Edin Džeko ostaje u Wolfsburgu".

Budući da do ponedjeljka u ponoć niti jedan od potencijalnih kupaca nije stigao do njemačkog kluba s bankovnom garancijom od 40 miliona eura, a tolika je izlazna klauzula u ugovoru bosanskohercegovačkog reprezentativca, u klubu su spremno proglasili njegov ostanak.

Logičan je to nastavak situacije za koju je navijao Dieter Hoeneß, sportski direktor kluba, ranije obećavši svima da će nakon 31. maja Džekina cijena samo rasti, pa svi oni koji misle da će ga nakon tog datuma dobiti za manje novca, mogu pojačanja slobodno tražiti na drugim adresama.

"Vremenski period za njegov transfer ove godine je istekao i zbog toga nam je drago. Njegov je ostanak za nas ovoga ljeta bio najveća briga. On je igrač izvanrednih kvaliteta kojeg bismo teško nadomjestili. Sada imamo sigurnost u planiranju za sljedeću sezonu, te se možemo okrenuti daljnjem jačanju igračkog kadra", kažeHoeneß.

Dakle, ne dobije li Wolfsburg neku nemoralnu ponudu, veću od izlazne u Džekinoj ugovornoj klauzuli, što se ne čini izglednim, najbolji bundesligaški strijelac iz prošle sezone (22 gola) i sljedeće će sezone ostati u klubu u koji je stigao 2007. godine iz čeških Teplica i s kojim je ugovorno vezan do 2013. godine, te za koji je postigao 56 golova u 94 nastupa.