Premiership
764

VIDEO / Edin Džeko odveo Manchester City do pobjede

Klix.ba
Edin Džeko postiže sjajan gol protiv Fulhama (Foto: AFP)
Edin Džeko postiže sjajan gol protiv Fulhama (Foto: AFP)
U okviru 6. kola Premiershipa odigrane su utakmice između Fulhama i Manchester Cityja našeg reprezentativca Edina Džeke, te između Stokea i Swansea. Mrežu Stokea je čuvao golman bh. nogometne reprezentacije Asmir Begović. Slavili su City i Stoke.

Fulham je poveo u desetoj minuti preko Mladena Petrića koji je bio precizan sa bijele tačke. Pred kraj prvog poluvremena gosti su uspjeli izjednačiti preko Sergija Aguere. Naš reprezentativac Edin Džeko je u igru ušao u 86. minuti zamijenivši Javija Garciju, da bi samo minut kasnije postigao sjajan gol za svoj tim i postavio konačan rezultat susreta.

Dvanaesta minuta je donijela vodstvo ekipi našeg reprezentativnog golmana u utakmici između Stokea i Swansea. Peter Crouch je doveo Stoke u vodstvo od 1:0, a asistirao mu je Glenn Whelan. Prije kraja prvog poluvremena Stoke je povećao prednost na 2:0, a strijelac je ponovo bio Crouch. Nakon što je u 36. minuti uputio loptu u okvir gola, čuvar mreže Swansea se dobro snašao, međutim samo nekoliko sekundi kasnije Crouch je ponovo bio precizan, a ovog puta lopta je završila iza leđa protivničkog golmana. Konačan rezultat 2:0 za Stoke.