Tvrdnje britanskog The Mirrora
0

Edin Džeko na izlaznim vratima Manchester Cityja

Sarajevo-x.com
Edin Džeko u duelu sa Danielom Carricom (Foto: AFP)
Edin Džeko u duelu sa Danielom Carricom (Foto: AFP)
Budućnost Edina Džeke u Manchester Cityju je, iz dana u dan, sve neizvjesnija, piše britanski The Mirror. Zbog promjenjive forme, Džekina sudbina u dresu Građana je sve neizvjesnija.

Iako je napadač bh. reprezentacije i Manchester Cityja Edin Džeko u 56 utakmica postigao 24 gola, on je nesretan u timu Roberta Mancinija zbog toga što nije osigurao startnu postavu, piše The Mirror. Sve češće, Edin u igru ulazi sa klupe.

Za mnoge timove u Evropi koji žele našeg Dijamanta, ovo je lijepa vijest. Juventus trenutno pokazuje najveće interesovanje za Džeku. Mancini favorizira Marija Balotellija i Aguera iako je Džeko ove sezone postigao 18 golova. Ukoliko se Tevez vrati u prvi tim, Džeko će postati tek četvrta opcija u napadu Građana.

Edin je bio nesretan zbog izvođenja u utakmici koju je City izgubio u Lisabonu od Sportinga (1-0). Kako Mirror ekskluzivno prenosi, napadač Arsenala Robin van Persie je prva želja Cityja za dovođenje u narednom prelaznom roku. Najvjerovatnije, zbog ovoga će Edin Džeko i Carlos Tevez biti prodani.