Pokazati borbenost i htijenje
0

Edin Džeko: Možemo svakoga pobijediti

Piše: E. Isanović
U utakmici Tottenhama i Manchester Cityja sa tribina se čulo: "Ooo Edin Džeko". Bh. reprezentativac je ponovo briljirao. Postigao je četiri pogotka, a navijači su ga burno bodrili. Nije ni čudo, od dolaska je postao njihov ljubimac.

Kao što je poznato "Građani" su na gostovanju u Londonu slavili sa visokih 5-1. Džeko je vedrog lica stigao na reprezentativno okupljanje.

U uvodu kaže da ga veseli razigranost njegove ekipe.

"Zadovoljan sam ukupnim dojmom. Očekivano jeste da iz dana u dan bude sve bolje i bolje. Imamo još vremena da poboljšamo organizaciju igre, kompaktnost, protok lopte i agresivnost. Ja sam prošao cijele pripreme, puno sam radio i potpuno sam se adaptirao na Ostrvu", kazao je Edin Džeko za Sarajevo-x.com.

Užitak je igrati sa Nasrijem

Osvrnuo se bh. nogometaš i na okršaj sa Spursima.

"U dvoboju sa Tottenhamom postigao sam četiri gola i svakako da sam sretan zbog toga. Već smo na visokom nivou, ali težimo još kvalitetnijim izdanjima. Ja vjerujem da mogu još bolje. City će ove sezone biti brži i moćniji."

Pohvalio je sjajno izdanje Nasrija.

"Brzo se adaptirao. Izvrsno sarađuje sa igračima. Siguran je i uvijerljiv. S njim smo dobili igrača na kojeg se može osloniti, a to je vrlo, vrlo važno. On je pravo pojačanje i užitak je igrati sa njim."

Sami sebi često znamo otežati

O očekivanjima pred dvomeč bh. reprezentacije sa Bjelorusima kaže:

"Na papiru imamo kvalitetniju ekipu. No, to sve treba dokazati na terenu. To je jedino mjerilo. Oni imaju veliku šansu da se plasiraju u baraž i sigurno je da razmišljaju o pobjedi. Međutim, i mi imamo svoje adute."

Jasno je apostrofirao.

"Možemo svakoga pobijediti, ali možemo i od svakoga izgubiti. Sami sebi često znamo otežati. Sa Bjelorusima trebamo igrati pametno. Za mene je najvažnije da pokažemo borbenost i htijenje. Sve ostalo će doći“, zaključio je razgovor za Sarajevo-x.com najbolji igrač prva tri kola Premiershipa.