Man City gost Birminghamu
0

Edin Džeko lovi prvi prvenstveni gol

Sarajevo-x.com
Edin Džeko u zagrljaju saigrača (Foto: AP)
Edin Džeko u zagrljaju saigrača (Foto: AP)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko večeras će na stadionu St Andrew's pokušati postići svoj prvi gol u Premiershipu u meču njegovog Manchester Cityja i Birminghama nakon što se upisao u listu strijelaca u FA Cupu protiv Notts Countyja.

Vjerujemo da je ovaj gol pozitivno utjecao na samopouzdanje robusnog centarfora, koji i pored prvijenca u dresu novog kluba ističe kako će mu trebati još nešto vremena da se prilagodi žestokom ritmu engleskog fudbala.

Važno je istaći da Edin ima podršku svojih saigrača pa je tako kapiten "građana" Gareth Barry izjavio da se nada da je ovo prvi od mnogih golova koje će nekadašnji najbolji strijelac Bundeslige postići u dresu Manchester Cityja.

Roberto Mancini će morati vratiti tim na pobjednički kolosijek nakon poraza od Aston Ville u prvenstvu i teško izborenog remija u FA Cupu protiv slabašnog Notts Countyja.

Prema pisanju britanskih medija duel između Curtisa Daviesa i Džeke mogao bi biti ključan po konačni ishod susreta. Davies je januarsko pojačanje Birminghama i očekuje se da vodi žestok duel sa našim centarforom.

Birmingham će u napadu biti predvođen iskusnim Obafemi Martinsom koji je stigao na posudbu iz Rubina iz Kazana. Nekadašnji napadač Intera, Newcastlea, Wolfsburga i Rubina raduje se povratku na Ostrvo i vrebat će svaku priliku za postizanje gola.

S druge strane, Mancinijev tim morat će se prilagoditi igranju bez Adama Johnsona, kojeg će biti odsutan naredna tri mjeseca. Neizvjestan je i nastup Carlosa Teveza, koji muku muči sa bolovima u leđima.