Tvrdnje Daily Maila
18

Edin Džeko i Luis Suarez na meti Paris Saint-Germaina

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: Arhiv/AFP)
Edin Džeko (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer Carlo Ancelotti počeo je praviti tim PSG-a za narednu sezonu i, kako prenosi Daily Mail, napad ovog francuskog kluba činit će Edin Džeko iz Manchester Cityja i Luis Suarez iz Liverpoola.

Na raspolaganju za dvojac Džeko - Suarez, Ancelotti će imati oko 80 miliona funti. Vlasnici PSG-a iz Katara žele svoj klub vidjeti u završnim fazama Lige prvaka naredne sezone a u tome će mu pomoći upravo ova dva napadača.

Džeko je ove sezone bio tek 16 puta u startnoj postavi Građana i, kako je izjavio trener Roberto Mancini ranije, on i Mario Balotelli ne mogu igrati zajedno. Zbog toga će, najvjerovatnije, jedan od njih morati otići sa Etihad stadiona.

Dovođenje Suareza bit će teža opcija jer Liverpool svog igrača, kako sada stoje stvari, neće pustiti ispod cijene (22,8 miliona funti) za koju su ga doveli u januaru 2011. godine iz Ajaxa. Urugvajac je imao težak period iza sebe obzirom na skandal i rasističke izjave prema igraču Manchester Uniteda Patriceu Evri.

Osim Džeke i Suareza, Ancelotti želi i napadače Real Madrida Gonzala Higuaina te Valencijinog Roberta Soldada. Pregovore oko dovođenja novih igrača u PSG vodit će sportski direktor kluba Leonardo, navodi Daily Mail.