Nogomet
169

Edin Džeko dao intervju na znakovnom jeziku

Klix.ba
Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko dao je intervju na znakovnom jeziku uz pomoć osobe koja je znakovnim putem prenosila njegove riječi.

Džeko je poručio da je djeci u BiH potrebno osigurati uslove za razvoj pomoću kojih će napraviti velike rezultate.

"Već deset godina se profesionalno bavim nogomometom izvan BiH, ali pratim i sva dešavanja u BiH i vjerujem da u našoj zemlji ima dosta talentovane djece kojoj samo trebaju dobri uslovi za rad da bi napravila dobre stvari. Vjerujem da bi uz bolje uslove, koje država treba da stvori, sve bilo puno bolje", izjavio je Džeko.

Govorio je i o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje počinju u utorak utakmicom protiv Estonije.

"Uvijek je teško, ovo su nove kvalifikacije koje tek počinju. Sigurno, prva utakmica je najbitnija s obzirom da smo u prošlim kvalifikacijama izgubili prvu utakmicu kući. Od tada je sve krenulo loše, nažalost, nismo se uspjeli plasirati na Evropsko prvenstvo. Sada ćemo dati sve od sebe da pobijedimo u prvoj utakmici protiv Estonije, da obradujemo naše navijače i da krenemo pravim putem ka Svjetskom prvenstvu", rekao je kapiten Zmajeva.

Na utakmicama ima mnogo gluhih osoba koje prate našu reprezentaciju.

"Drago mi je da to čujem, ja sam uvijek uz ljude koji vole nogomet i sport. Mogu samo obećati jedno, u ovoj utakmici ćemo pokušati odigrati najbolje što možemo za sve navijače, naravno i za navijače koji pričaju drugim jezikom. Mogu da kažem da, ako pobijedimo, odnosno ako dam gol, bit će neko iznenađenje i za njih", završio je Džeko.