Nogomet
211

Edin Cocalić za Klix.ba: Odavno nisam gledao borbenijeg Želju

Piše: N. Jamaković
Edin Cocalić
Edin Cocalić
"Odavno nisam gledao borbenijeg Želju, svaka čast pogotovo Željinoj djeci", napisao je na svome Facebook profilu igrač Maccabi Haife, Željino dijete Edin Cocalić, nakon današnje utakmice u kojoj je Željezničar protutnjao Otokom i savladao Olimpic 4:1 u 26. kolu Premijer lige BiH.

Za Željezničar je ovo bila vrlo bitna utakmica s obzirom na to da nisu imali pravo na kiks u borbi za titulu, gdje su im najveći konkurenti Zrinjski i Široki Brijeg.

U razgovoru za Klix.ba Cocalić je rekao da odavno nije imao priliku "u komadu" pogledati jednu Željinu utakmicu, te da je bio posebno zadovoljan onim što je vidio.

"Igrali su odlično, a kao što sam već i napisao posebno me raduje da su Željina djeca odigrala onako dobro. Što se tiče borbe za titulu, vjerujem da će biti neizvjesno do samog kraja", rekao je Cocalić.

Maccabi Haifa ispod očekivanja ove sezone

Kada je riječ o njegovom timu, Maccabi Haifi, naš sagovornik ističe da su ovu sezonu odigrali ispod očekivanja.

"Imali smo dobar start, igrali i u Evropskoj ligi, ali kako je vrijeme odmicalo padali smo u formi. Ipak, trenutno igramo play-off za prvaka te imamo šansu uhvatiti četvrto mjesto i plasman u Evropu, što bi nam spasilo sezonu", naveo je Cocalić.

Na upit o eventualnom pozivu selektora Safeta Sušića, budući da je već dvije i po godine uglavnom standardni prvotimac u Haifi, a i nastupao je za mlađe selekcije BiH, 26-godišnji Cocalić kaže da je ljudski nadati se, ali da je ipak teško očekivati da će se to desiti.

"Ekipa je već formirana i teško je zamijeniti nekog igrača, ali, naravno, nada uvijek postoji", odgovorio je stoper Maccabi Haife.

Izrael može biti nezgodan protivnik

Naša reprezentacija će u kvalifikacijama za Euro igrati u grupi B i protiv reprezentacije Izraela. Cocalić kaže da su Izraelcima itekako dobro poznati naši glavni igrači, ali i da oni smatraju da su dobili relativno dobru grupu.

"I ja smatram da smo mi dobili dobru grupu, međutim, treba biti oprezan protiv Izraela. Oni su pokazali da mogu odigrati odlično protiv jačih ekipa, a posebno bi nam bili nezgodan protivnik ako bismo igrali na početku kvalifikacija, u ljetnom periodu, kada ovdje u Izraelu zna biti jako sparno. U svakom slučaju, imamo kvalitetniju reprezentaciju od njih, ali ih ne smijemo ni podcijeniti", zaključio je Cocalić.