Nogomet
2

Edin Cocalić s visokim ambicijama u novoj sezoni, Zmajevima poželio sreću

Piše: D. B.
Edin Cocalić
Edin Cocalić
Bh. nogometaš Edin Cocalić, koji nastupa za izraelski Maccabi Haifu, u razgovoru za portal Klix.ba je govorio o ambicijama svog kluba u novoj sezoni te o reprezentaciji BiH.

Maccabi Haifa je trenutno treći u izraelskoj ligi nakon dva odigrana kola, a uspio se plasirati i u grupnu fazu Evropske lige. Cocalić ove sezone ima visoka očekivanja.

"Ambicije u novoj sezoni su nam, kao i uvijek, da osvojimo prvenstvo i kup, mada neće biti lako jer je liga ove godine ujednačena i mislim da će biti neizvjesno do samog kraja. Što se tiče Evropske lige, u pretkolima nam je bio cilj plasman u grupnu fazu, a sad kada smo tu, naravno da ćemo dati sve od sebe da završimo na prvoj ili drugoj poziciji u grupi. Gledajući po koeficijentu, AZ bi trebao biti favorit, a tu je i PAOK, koji u zadnje dvije sezone sa novim vlasnikom dosta ulaže u ekipu. Naravno, tu je i Džidićev Shakhtar, koji je kvalitetna ekipa. No, u svakom slučaju se radujem evropskim utakmicama", izjavio je Cocalić za portal Klix.ba.

Kada je riječ o reprezentaciji, on redovno prati igre Zmajeva i nada se da će Papetovi izabranici iskoristiti šansu i plasirati se na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. O svom angažmanu u državnom dresu ne želi puno govoriti, iako naš državni tim oskudjeva sa stoperima.

"Naravno da kao i svaki građanin ove države pratim naše nastupe i očekujem plasman u Brazil. Ekipa je na dobrom putu i nadam se da ćemo iskoristiti šansu koju imamo da se plasiramo. Što se tiče mog poziva u reprezentaciju, to ne želim puno da komentarišem. Na meni je da se trudim i borim, a na selektoru je da odluči koje će igrače pozvati", jasan je bio Cocalić.