Prešao u Maccabi Haifu
0

FOTO+VIDEO / Edin Cocalić odigrao posljednju utakmicu za Panionis

Sarajevo-x.com
Bh. nogometaš i bivši član U21 reprezentacije BiH, Edin Cocalić, u nedjelju je za Panionis odigrao posljednju utakmicu, nakon čega je postao član Maccabi Haife. U ovoj utakmici je nosio kapitensku traku, a navijači su mu priredili spektakularan ispraćaj.

Cocalić je imao ponudu od Maccabija prošlog ljeta, ali je Panionis odbio prodati ovog igrača izraelskom klubu. No, čelnici Maccabija nisu odustajali te je Cocalić sada postao njihov član. U nedjeljnoj utakmici koju je Panionis igrao protiv Panaitolikosa i slavio rezultatom 1:0, Cocalić je nosio kapitensku traku, a navijači su mu priredili spektakularan oproštaj. U čast našem nogometašu su pjevali pjesme, a od Uprave je dobio cvijeće.

"U Panionisu sam proveo dvije prekrasne godine. Možda se jednog dana vratim u ovaj klub, ko zna. Drago mi je da smo pobijedili u mojoj posljednjoj utakmici. Ovaj tim ima budućnost jer u njemu igra mnogo mladih i talentovanih igrača", izjavio je Cocalić nakon utakmice.

Prošle srijede je također s Panionisom nakon uspješnijeg izvođenja jedanaesteraca iz grčkog kupa izbacio ekipu Panathinaikosa. Cocalić je realizovao jedanaesterac u drugoj seriji, a njegova ekipa je prošla dalje rezultatom 4:3. Cocalić je rekao da će mu ovaj veliki uspjeh ostati u lijepom sjećanju.

Edin je karijeru počeo u Željezničaru, gdje je igrao 11 godina. Bio je na pragu prelaska u Duisburg, no transfer nije realizovan, jer nije postignut dogovor u vezi sa finansijama. Umjesto za njemačku ekipu, Cocalić je 2010. godine potpisao za grčki Panionis, a karijeru će od ove godine nastaviti u Maccabiju.