Nogomet
92

Edin Cocalić: Drago mi je što selektor prati nove igrače, ako dobijem poziv, ispunit ću očekivanja

Piše: D. B.
Edin Cocalić
Edin Cocalić
Bh. nogometaš Edin Cocalić je zadnjeg dana prijelaznog roka napustio Maccabi iz Haife i prešao u belgijski Mechelen. U razgovoru za portal Klix.ba je otkrio prve utiske o novoj sredini, govorio je i o tri godine provedene u Izraelu, a dotakao se i reprezentacije BiH.
Edin Cocalić
Edin Cocalić
Cocalić je dobio nekoliko ponuda tokom zimskog prijelaznog roka, a odlučio se za Belgijski Mechelen.

"U Izraelu sam bio tri godine, ugovor mi je važio do ljeta, a nedavno je stigla ponuda iz Mechelena. Ljudi su bili konkretni, pa smo se brzo dogovorili. Potpisao sam zadnji dan prijelaznog roka na tri i po godine. Belgijska liga je kvalitetna i ovdje mogu napredovati", izjavio je Cocalić za portal Klix.ba.

U proteklih nekoliko dana je obavio nekoliko treninga i odigrao jednu utakmicu. Da će se uklopiti u ekipu veoma brzo, bh. nogometaš uopće ne sumnja.

"Došao sam u petak, odradio sam četiri ili pet treninga i odigrao jednu utakmicu. Nakon toga sam se vratio u Izrael da riješim preostalu papirologiju i pozdravim se sa igračima. Poznato mi je da u novom klubu igraju tri momka iz Srbije, trener je također iz te zemlje, tako da neće biti problema da se uklopim", rekao je defanzivac Mechelena.

Cilj novog Edinovog kluba je jednostavan, a to je što više bodova u nastavku sezone.

"U ovoj sezoni ćemo najvjerovatnije igrati playoff, zadatak je da pokušamo ostvariti što više pobjeda, a sljedeće sezone ćemo probati osvojiti jednu od prvih šest pozicija", jasan je bio Cocalić.

Njegovo ime se odavno veže za reprezentaciju BiH, ali poziva nije bilo. Međutim, kako je novi selektor Zmajeva Mehmed Baždarević najavio da će temeljito pratiti bh. nogometaše u potrazi za "svježom krvi", tako se pojavila šansa za Cocalića da se dokaže i zasluži poziv u državni tim.

"Kontakta nije bilo, ali mi je izuzetno drago što selektor ima u planu da prati utakmice i igre ne samo reprezentativaca, nego i drugih bh. igrača. Sada je na meni da nastavim da se trudim i borim, a ako dođe poziv u reprezentaciju, potrudit ću se da ispunim očekivanja", kazao je 27-godišnji stoper.

Naveo je razliku između belgijske i izraelske lige.

"Belgijska liga je fizički jači, brže se igra, dok je u Izraelu fokus na tehnici", smatra Cocalić.

Na kraju razgovora je zaključio da su tri godine provedene u Izraelu bile pozitivno iskustvo.

"Generalno, bilo mi je lijepo u tri sezone. U posljednjoj nisu bili tako dobri rezultati, ali sve u svemu, bilo je to pozitivno iskustvo za mene", završio je Cocalić.