Nogomet
0

Edgar Davids pokreće novi trend - nosit će broj jedan na dresu

Totalsport
Edgar Davids (Foto: AFP)
Edgar Davids (Foto: AFP)
Neuništivi holandski nogometaš Edgar Davids još jednom se pobrinuo da dođe u centar pažnje. Trener i igrač engleskog petoligaša Barneta u novoj će sezoni na dresu nositi - broj jedan.

Narugao se tako 40-godišnji Davids nogometnoj tradiciji u kojoj je nepisano pravilo da jedinica pripada golmanu. No, u Barnetu je Davids šef i kao takav je odlučio da će on nositi broj jedan.

Bivši igrač Ajaxa, Milana Juventusa, Barcelone, Intera, Tottenhama i Crystal Palacea jedinicu je prvi put nosio u subotnjoj prijateljskoj utakmici protiv MK Donsa, a nakon dvoboja je novinarima izjavio: "To je moj broj za novu sezonu. Pokrenut ću takav trend".

Dosadašnji vlasnik broja jedan, golman Graham Stack, nije se bunio.

"Brojevi mi ništa ne znače, nosio sam ih puno tokom godina, tako da mi ovo nije problem. Davids me zamolio da on nosi jedinicu, a ja sam mu rekao da mi je svejedno", kazao je Stack.

Inače, čim je u decembru prošle godine samostalno preuzeo klupu Barneta, Davids je sebe postavio i za kapitena. Legendarni defanzivni veznjak je tako sada i trener i igrač i kapiten ili jednostavno - broj jedan.