Nogomet
7

“Eco time” osvajač turnira na pijesku sarajevskih kafića

Piše: Edin Isanović
Nogometni turnir sarajevskih kafića na pijesku završen je u petak finalnom utakmicom u kojoj je ekipa "Eco time" savladala caffe "Volley" rezultatom 4:1 i tako je dotakla vrh na ovom nadmetanju.

U prvom polufinalu ekipa Eco timea je u najboljoj utakmici savladala Caffe Krokodil udarcima sa 10 metara, ukupnim rezultatom 3:2. Nakon regularnog isteka vremena rezultat je bio 1:1. U drugoj polufinalnoj utakmici Volley je bio uspješniji od Bordo caffea savladavši ih sa visokih 7:0. Nakon polufinalnih okršaja odigrane su i utakmice za plasman. U meču za treće mjesto, koji je ujedno bio i najefikasniji, ekipa Caffe Krokodil bila je bolja od Bordo caffea i slavila sa 7:4.

U presudnom finalnom dvoboju Eco time, koji je tokom cijelog turnira igrao izuzetno dobro, zasluženo je pobijedio Volleya sa 4:1 i tako postao prvi pobjednik izuzetno dobro organizovanog turnira.

Inače, učešće je uzelo 10 ekipa, sa preko 70 učesnika. Ovo je bio prvo takmičenje ovakve vrste u Sarajevu i domaćin Termalna rivijera Ilidža najavljuje organizaciju istog u august ove godine.

Po završetku turnira ekipe su nastavile druženje, koristivši usluge bazena i pratećih objekata Termalne rivijere.