Nogomet
41

Dženan Uščuplić za Klix.ba: Imamo šansi, Borussia ima svoje slabe tačke

Piše: N. Jamaković
Dženan Uščuplić (Foto: Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto: Klix.ba)
Stručni štab i igrači FK Sarajevo prvu utakmicu doigravanja za Evropsku ligu sa Borussijom Monchengladbach u četvrtak dočekuju u odličnoj atmosferi. Sve je spremno za nogometni spektakl u našem glavnom gradu, rekao je za Klix.ba trener Bordo tima Dženan Uščuplić.

Kada je riječ o igračkom kadru, naš sagovornik ističe da se Ivan Tatomirović i Haris Duljević žale na povredu, ali bi njih dvojica već danas trebali normalno trenirati te će biti u konkurenciji za sastav u četvrtak.

Sasvim je jasno da je Borussia veliki tim, ali i pored toga postoje određene prednosti koje će nogometaši Sarajeva pokušati iskoristiti u četvrtak.

"Sigurno je prednost to što Bundesliga još nije počela i što oni nisu u takmičarskoj formi, iako su u subotu imali utakmicu u Kupu i pobijedili 3:1. Iako je riječ o Borussiji, mi imamo svoje šanse u ovom duelu", ocjenjuje naš sagovornik.

Skaut FK Sarajevo gledao Borussiju

Uščuplić je istakao da je skaut FK Sarajevo prisustvovao kup utakmici između Homburga i Borussije u subotu, te će već danas donijeti podrobnije informacije o igri Borussije u tom meču.

"Mi znamo njihov sistem igre, oni igraju u formaciji 4-4-2, pokretljivi su i dobro pokrivaju teren. Imaju dva igrača po krilima koji su izuzetno brzi. Suprotstavit ćemo im se strpljivom i pametnom igrom, a svoje ćemo prilike tražiti iz polukontri i kontri", najavljuje strateg Bordo tima, dodajući kako je zadnja linija Borussije možda i najslabiji dio njihovog tima.

Očekuje se da će u četvrtak tribine stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu biti popunjene do posljednjeg mjesta.

"Svakako je da će nam to biti velika prednost. Nema razloga da nam to bude opterećenje ili da nam to sveže noge, jer ćemo igrati pred svojim navijačima i to će nam samo biti vjetar u leđa", zaključuje.

Remi protiv Veleža

U posljednjoj utakmici Sarajevo je odigralo tek 1:1 protiv Veleža na Koševu u 3. kolu Premijer lige, međutim, Uščuplić navodi kako to nije poremetilo igrače u pripremi za prvi meč doigravanja za Evropsku ligu.

"Protiv Veleža smo funkcionisali baš kako treba da igramo. I kod 0:1 nije bilo nervoze, gradili smo napade iz kojih smo izjednačili, te bili u prilici i potpuno preokrenuti rezultat. Iako je ostalo 1:1 zadovoljan sam prikazanom igrom, a raspoloženje u našem taboru ostalo je na visokom nivou pred Borussiju", dodao je Uščuplić.