Nogomet
0

Dženan Uščuplić: Tražit ću maksimalnu koncentraciju od igrača protiv Cardiffa

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U svečanom salonu "Svetozar Vujović" održana je konferencija za medije uoči međunarodne prijateljske utakmice između FK Sarajevo i U-21 ekipe Cardiff Cityja.

Na konferenciji za medije prisustvovali su trener bordo tima, Dženan Uščuplić, trener velškog kluba, Nilton Terroso, direktor Sarajeva, Dino Selimović te kapiten gostujućeg tima, Theo Warthon. Konferencija je započela minutom šutnje i učenjem El-Fatihe, u znak sjećanja za žrtve genocida u Srebrenici.

"Želio bih se zahvaliti svima, prije svega FK Sarajevo, na pozivu i dočeku. Ova utakmica je korak naprijed u smislu odnosa dva kluba, naročito u svjetlu investicije gospodina Tana u Cardiff i Sarajevo. Ponosni smo, što smo dio saradnje, što smo gosti Sarajeva i što ćemo imati ulogu partnera u generalnoj probi. Također, drago nam je i izuzetno bitno, da smo došli odigrati ovu utakmicu. Važno je da publici u BiH predstavimo Cardiff i za mlade igrače ovog kluba, bit će ovo veliko iskustvo pred stranom publikom. Velike koristi od ovog meča imat će, naravno, oba kluba. Što se tiče dočeka u glavnom gradu, jako smo zadovoljni i sretni zbog istog. Ljudi su ljubazni, jako su topli i usluga od strane svih u Sarajevu je vrhunska. Pruženo nam je sve što nam je bilo potrebno. Sve na pozitivnom i zavidnom nivou", rekao je trener mladog tima Cardiffa, Nilton Terroso.

"Mislim da će utakmica biti teška, ali najvažnije je da se unaprijedi saradnja klubova. Znamo FK Sarajevo i pratimo sve ono što se dešava. Nećemo se predati, došli smo pokazati što znamo i uradit ćemo sve da pobijedimo sutra", rekao je kapiten U-21 tima Cardiffa, Theo Warton.

"Pozdravio bih sve prisutne i zahvalio se ekipi Cardiffa što su došli ovdje odigrati jednu kvalitetnu utakmicu. Za nas je ovo jako bitna, jer je riječ o generalnoj probi pred evropske utakmice. Vidjet ćemo što smo napravili za deset dana priprema u Sloveniji", kazao je trener Sarajeva Dženan Uščuplić, dodavši:

"Tražit ću maksimalnu koncentraciju od igrača, jer je ovo zadnja provjera. Želim da budu jako ozbiljni od prve do zadnje minute sutra. Krste Velkoski je dobio udarac u leđa u zadnjoj utakmici i njegov nastup je upitan za meč s Cardiffom, a sutra ćemo znati hoće li igrati i Džemal Berberović, koji ima probema s aduktorom. Probleme od ranije imaju i Kovačević, te Todorović".

Utakmica na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" se igra sutra, u subotu, 12. jula, sa početkom u 21 sat. Sutrašnja utakmica, ima i humanitarni karakter. Naime, rukovodstvo FK Sarajevo odlučilo je dio prihoda ostvarenih prodajom ulaznica na međunarodnoj prijateljskoj utakmici protiv Cardiffa, usmjeriti ka sufinansiranju projekta internatskog smještaja djece u Srebrenici, koje realizira Udruženje "Međunarodni forum Solidarnosti - Emmaus".