Nogomet
243

Dženan Durak karijeru nastavlja u NK Travnik

Piše: D. B.
Dženan Durak s predsjednikom NK Travnik Nihadom Selimovićem
Dženan Durak s predsjednikom NK Travnik Nihadom Selimovićem
Bh. nogometaš Dženan Durak karijeru će nastaviti u NK Travnik.

Dvadesetčetverogodišnji ofanzivni vezni igrač je prošlu sezonu proveo u redovima aktuelnog bh. šampiona HŠK Zrinjski. Za Plemiće se nije naigrao, uglavnom zbog problema s povredama, a po završetku jesenjeg dijela prvenstva je sporazumno raskinuo ugovor i posvetio se oporavku.

"Čelnici Zrinjskog su bili korektni prema meni. Istina je da se nisam najbolje snašao u Mostaru, nije bilo onako kako sam očekivao. Moram reći da nisam imao sreće, a dosta sam se mučio i s povredama", izjavio je Durak za portal Klix.ba.

U proteklom periodu je uspješno zaliječio povredu, a danas je postigao dogovor s NK Travnik, gdje će nastaviti nogometnu karijeru.

"Drago mi je što sam stigao na Pirotu. Ovo je prilika da se vratim u dobru formu. Svi su me odlično prihvatili i nadam se najboljem. Dogovorili smo saradnju do kraja sezone", dodao je novi igrač Vezira.

Travnik je polusezonu okončao na devetom mjestu.

"Borit ćemo se da na kraju sezone budemo na još boljoj poziciji", završio je Durak, koji je u karijeri nastupao za FK Željezničar, SC Freiburg, FK Olimpic i HŠK Zrinjski.