Nogomet
28

Dželaludin Muharemović: Promijenit ćemo mentalitet Veležovih igrača

Klix.ba
Foto: Damir Suton
Foto: Damir Suton
Novi trener Veleža Dželaludin Muharemović danas je i službeno predstavljen u klupskim prostorijama. Nekadašnji as, a kasnije i trener, te direktor Željezničara, prvi ozbiljniji trenerski angažman imat će upravo u Veležu.

“Ono na čemu je potrebno najviše raditi je promjena načina razmišljanja igrača. Mislim da kvalitet igrača i ime kluba moraju donijeti napredak u ozbiljnosti u određenim segmentima igre na gostujućim terenima. Velež je, što se tiče gostovanja, osvojio poražavajuće malo bodova. Razlog toga nije kvalitet igrača, nego je to stvar mentalnog sklopa igrača koji moramo promijeniti”, rekao je Muharemović.

Novi strateg Rođenih debi na klupi imat će na sutrašnjoj utakmici protiv Slobode.

“Osjetno je blago opuštanje kod igrača, a na meni je da na to utječem i pokušam ih maksimalno motivisati da odigraju dobro i pobijede Slobodu”, najavio je Muharemović, iskazavši veliko zadovoljstvo i čast zbog dolaska u Velež.

“Osjetna je pozitivna energija oko kluba. Na prste jedne ruke se u BiH mogu nabrojati klubovi koji su dobro organizovani kao Velež. Osim toga, Velež je veliko ime. Sve to ponukalo me da dođem u Mostar”, dodao je Muharemović.