Igrao 90 minuta uprkos povredi
27

Džeku čeka Mancinijeva kazna zbog nastupa za BiH?

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Iako je imao povredu koljena Edin Džeko je odigrao svih 90 minuta za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Llanelliju protiv Walesa.

Naš nogometaš ovim činom naljutio je, navode engleski mediji, svog šefa u Manchester Cityju, talijanskog trenera Roberta Mancinija, koji bi ga zbog riskiranja teže povrede mogao i kazniti.

Da je sam insistirao na 90-minutnom nastupu u prijateljskoj utakmici koju je BiH dobila 2-0, otkrio je selektor reprezentacije Safet Sušić.

"Znao sam za povredu i razgovarali smo uoči utakmice. Sam je insistirao da odigra svih 90 minuta. Riječ je o našem najboljem igraču koji ima pravo sam odrediti koliko će igrati. Tako je bilo i ovaj put", citiraju Sušića Daily Star i Daily Mail.

Prošle nedjelje pri pobjedi (3-2) Manchester Cityja nad Chelseajem u Community Shieldu Džeko je odigrao samo dvije posljednje minute. Englezi navode da se zbog toga odlučio pobuniti protiv Mancinija, te da je prijateljsku utakmicu u Llanelliju iskoristio kao sredstvo pobune.

U prošlu sezonu Džeko je startao postigavši sedam premierligaških pogodaka u uvodne četiri utakmice. S vremenom je izgubio pozicije od Sergija Agüera, Marija Balotellija i Carlosa Teveza, te je od februara počeo samo dvije utakmice.

Sezonu je zvaršio s 14 premierligaških golova, a postigao je i jedan ključni: za 2-2 protiv QPR-a u drugoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena u posljednjem kolu 13. maja, čime je vratio tim u priliku za naslov. Donio ga je Sergio Agüero minutu kasnije pogodivši za 3-2.