"Odanost navijača je čudesna"
0

Džeko: Želim Cityju pomoći da prekine 43-godišnji post

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AP)
Edin Džeko (Foto: AP)
Još u ponedjeljak Edin Džeko je imao priliku pogledati dokumentarni film o predanosti, nepokolebljivosti i strpljivosti navijača Manchester Cityja, koji na naslov prvaka čekaju 43 godine.

"Pogledao sam film i mogu reći da je vrlo emotivan. Pokazuje ljude koji žive za klub i to je nešto fantastično. Kada sam vidio koliko i dalje vole klub, a da toliko dugo nisu ništa osvojili, shvatio sam da je njihova odanost čudesna", rekao je 24-godišnji bosanski nogometaš, pristigao u 35 miliona eura teškom transferu iz Wolfsburga, o filmu Blue Moon Rising.

"Želim Cityjeve navijače učiniti sretnim. Osvojio sam naslov njemačkog prvaka s Wolfsburgom prvi put u historiji kluba. Sada bih volio donijeti naslov Cityju."

Ovaj je put centarfor kazao da sve zna o rivalitetu između dvaju mančesterskih klubova.

"Znam koliko ta utakmica znači navijačima obaju klubova. Sljedeća je na rasporedu 12. februar i jako joj se radujem."

Želim pružiti najbolje od sebe kako bih pokazao ljudima da sam vrijedan novca koji je za mene potrošen. Znam da se radi o velikom iznosu. No, nisam tip koji bi zbog toga osjećao pritisak.

"Imam pregršt samopouzdanja, a to je najbitnije za nogometaša. Koliko sam plaćen i koliko sam koštao nije mi bitno. Bitno mi je da sam spreman. U tom slučaju sve ostaje na meni."